Bayou 220 Starting Problems - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-10-2010, 11:56 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Bayou 220 Starting Problems

I am having some starting issues with my 02 Bayou 220. I have never had a single problem with it until now and it has been tough as hell. I have noticed about 6 months ago or so that I started have a little bit of grayish smoke coming from the tailpipe. I didnt worry about it at the time and it has been just like normal since then. Anyway today I drove it up on my trailer and it ran great and about 15 min or so later I couldnt get it to fire. I put a new plug in it and it didnt make any difference. I pulled the air filter off and sprayed some WD-40 in the carb and it did fire off that but when it ran for the couple of seconds off that it put out a ton of grayish colored smoke and didnt run for crap. I had thought that possibly my rings have gone bad because it doesnt seem like it is getting good compression, or possibly something to do with the carb. If anyone has any ideas or starting points I would greatly appreciate it. Thanks
09wingates is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-10-2010, 03:03 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2010
Location: jupiter
Posts: 3
.did you check your carbs are getting gas! check for spark.check that carbs are getting air.motor should run.smoke may or may not be another problem.dont use wd-40 in carbs use gas!

Last edited by kazo; 10-10-2010 at 03:06 PM.
kazo is offline  
post #3 of 3 Old 10-10-2010, 06:31 PM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
tazmaniac_37752's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: claiborn county Tennessee
Posts: 44
You might also want to check the timing on it mine smoked and then quit and it was the halfmoon key in the charge magnetic drum had sheered and the 4 wheeler wasnt fireing rite then it finally slipped to far to even start!

WARNING: I am new to the 4 wheeler world so any advice i might give will be common sense or compareable to regular autos! If it's bigger than you shoot it twice!!!!!!!!
tazmaniac_37752 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
2001 kawasaki bayou starter problems
,
220 bayou problems
,

bayou 220 starter problems

,
bayou startet problems
,
bayou220 not firing
,
ignition problems on bayou 220 four wheeler
,
kawasaki 220 bayou starting problems
,

kawasaki 220 bayou troubleshooting

,
kawasaki bayou 220 problems
,
kawasaki bayou 220 starter problems
,

kawasaki bayou 220 starting problems

,
kawasaki bayou 220 trouble shooting
,

kawasaki bayou 220 troubleshooting

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting Problems MMEYER Kawasaki KFX450/KFX400 2 07-14-2010 06:59 PM
'j95 Bayou 220 Starting Problems thajuice Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 0 09-18-2009 08:20 AM
Starting Problems gitrdone Kawasaki KFX700 V-Force 4 05-04-2009 04:05 PM
starting problems MUddogg Kawasaki KFX700 V-Force 3 12-12-2008 06:20 PM
starting problems vtprairie03 Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 9 06-06-2005 06:16 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome