Stalling in gear - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 01-31-2011, 04:56 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 16
Stalling in gear

Hi I have a 2003 Kvf 360 4x4 that for the past month has needed to be reved higher once i put it in gear before it would move.
Today it started lurching and stalling as soon as i put it in gear.
If I rev it up high them put it in gear it will go but when i slow down it stalls like the auto clutch wont disengage and let it idle
cutter4735 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-31-2011, 05:44 PM
Senior Member
Feedback Score: 23 reviews
 
T_Dilley's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Pana, IL
Posts: 8,150
first off, I assume that you're letting it warm up properly before you try to take off.

Have you adjusted the idle screw up to see if that cured it?

2004 KFX715
'The Blue Bullet'

2004 KFX700/Stock
2004 KFX700/Bolt Ons

T_Dilley is offline  
post #3 of 7 Old 02-01-2011, 07:26 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 16
Idles fine in neutral

In nuetral it idles fine and i always choke it and let it warm up for 5 min.
What ever it is that engages when its put in gear and you hit the gas must not have disengaged,
It lurches forward when put in gear then stalls like a standard truck would if you popped the clutch.

Would reseting the belt light switches do anything?
They are not flashing.
It has been very cold here lately with lots of snow but I have been using it daily with no problems exceopt noticing that once put in gear it needed to be reveved alittle higher before it would move and when it did it kinda jumped snapping into gear.
I have been figuring its from the cold as I have no heated garage to put it in.
I could focus a space heater at the belt cover???

Anyone got any ideas,,,,I cannot get it into the shop for over a week as he is swamped working on sleds.
cutter4735 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 02-01-2011, 07:49 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 16
more info

I just warmed it up again reved it up high enough so it would go and gave it a good rough run in 4x4 and out thinking something might just be stuck but as soon as i slowed it just chugged forward and stalled same as before.
I tried the pull cord in gear and reverse and it pulls hard making the bike roll ahead or back..????

I am stumped
cutter4735 is offline  
post #5 of 7 Old 02-01-2011, 11:48 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 16
update

Things just seem to be getting worse because now it will not start using the electric start only with the pull cord.
It idles perfect in nuetral.

I cannot figure this out.
No lights are flashing or anything.
Is there anything I can do or try?
cutter4735 is offline  
post #6 of 7 Old 02-01-2011, 12:55 PM
Senior Member
Feedback Score: 3 reviews
 
w_pinkerton's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wisconsin
Posts: 1,033
take your belt over off, it sounds like maybe one of your clutches isn't moving

2002 P650

Dynatek CDI/Plug Boot Mod/Crossover Intakes/Stock Exhaust
'03 Airbox/UNI filter/Polished Slides/2 Shims per needle/142F&R/42 Pilots
Pink Primary/Dalton OD Cover/KEBC Removed
Aluminum Products Skids and Bash Plate
Elka Spring Kit, 2" Lift kit, 1" wheel spacers
ODI grips/Maier Handguards/Rox Risers/Fly CR High Bars
25" Duro Power Grips
w_pinkerton is offline  
post #7 of 7 Old 02-02-2011, 07:27 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 16
more info

I will take the cover off and look at the clutches as soon as this storm passes.
Another guy who works on Atvs told me to take offf the actuator and lift it out of the hole it goes in on the bottom then put it back on with out putting it down into the hole and try it.
Not sure what he means,Is there a shaft or something on the underside of the actuator that goes into a hole?
Anyone know where i could see a photo or drawing of how a normal working clutch should look and how the actuator sets inside?
cutter4735 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page

1987 kawasaki bayou stalls when going into gear

,

2008 kawasaki 360 prairie takes off when put in gear

,

2011 kawasaki teryx 750 idles when you put in reverse it bogs or stalls

,
arctic cat qiad dies when put in gear
,

atv jumps and dies when put in gear

,

atv stalls in gear

,

kawasaki 360 atv always stalls

,

kawasaki automatic 400 atv stalling out randomlybin gear

,
kawasaki bayou stalls when i shift into gear
,

kawasaki mule dies when put in gear

,
kawasaki mule keeps dying when you put it in gear
,
kawasaki mule stalls when shifting into gear
,

mule dies when it goes in gear

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stalling on 2007 KFX 90 kdsd731 Everything Else 0 10-18-2010 12:49 PM
stalling?? rainman_666 Kawasaki Mojave/Lakota 18 08-18-2010 10:56 PM
EFI BF 750 Stalling VTBF750EFI Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 4 02-23-2008 06:36 AM
stalling SABLE11 Kawasaki KFX700 V-Force 2 05-10-2007 07:54 PM
stalling bf 750 Ridrone Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 1 12-30-2006 10:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome