Kawasaki klf300c ignition problem - Page 2 - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 13 Old 03-14-2012, 09:07 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Quad82's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Morrice Michigan
Posts: 176
A common symtem (sp) of a bad pick-up. Turns over and over with no spark. Then, when you let off the starter button you get 1 good spark. Not to throw money at it. But if all other avenues fail, that is where I would start. Deff get yourself a manual and see if it has a troubleshooting stats for testing the pick-up.

95 KLF400
01 KLX440
03 KFX440
04 KFX440
01 TRX500
85 lt185
89 230 Quadsport
03 S-10 Quad-cab
Quad82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 13 Old 03-16-2012, 11:27 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tulsa,ok
Posts: 7
So went to an Atv salvage today to get a cdi and coil and rectifier and brought the bike with me and the guy at the salvage came out ran a couple test and turns out the pulser was my problem it wasnt giving off any signal to the cdi so the cdi knew when to fire the coil so problem fixed it was: The pulser under the engine cover

Kawasaki bayou klf300c
Wiseco piston
Custom exhaust
4 inch lift kit
27 inch mud lite tires

Kawasaki prairie 400 4x4
2 inch lift, push bar 26 inch mudlites, snorkeled
Ready to break it and build it better
Mustangnemisis is offline  
post #13 of 13 Old 03-18-2012, 07:46 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Quad82's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Morrice Michigan
Posts: 176
Sounded like a pick-up (pulser) coil issue. Thanks for letting us know what the fix was.

95 KLF400
01 KLX440
03 KFX440
04 KFX440
01 TRX500
85 lt185
89 230 Quadsport
03 S-10 Quad-cab
Quad82 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
1989 klf 300 no start intermittent spark?
,
99 kawasaki prairie 300 exhaust valve was loose
,
anyone use aftermarket klf 400 cdi ignition
,
igniter box on a klf 400
,

intermittent spark kawaski bayou 300

,
kawasaki 400 4x4 intermittent spark
,

kawasaki atv klf300c

,

kawasaki bayou 300 ignition problems

,

kawasaki bayou intermittent spark

,

kawasaki bayou intermittent spark issues

,
kawasaki klf 400 intermittent spark
,

kawasaki klf300c

,
klf 400 no spark
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ignition Problem: 1999 Kawasaki Prairie 300 4x4 decon Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 0 11-08-2011 04:19 PM
Ignition Problem 650 Prairie Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 0 03-26-2011 08:36 PM
Kawasaki kfx 700 stage 3 rev box ignition cdi????? bigevil Kawasaki KFX700 V-Force 1 04-12-2010 07:31 AM
Ignition Switch Problem G Bob Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 1 03-03-2010 08:08 PM
ignition problem??? Bodawg Kawasaki KFX700 V-Force 6 01-17-2010 04:03 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome