03 prairie 650 belt actuator problems and speedo issue - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 01-12-2017, 08:12 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jun 2016
Location: Northern Indiana
Posts: 6
Garage
03 prairie 650 belt actuator problems and speedo issue

So i got the blinking 2wd and 4wd light blink at the 2 second interval (1 sec on each). After reading the services manual it states theres an issue with the belt actuator. Its always made sounds but its sounding more gritty so I decided to take it out and clean it. I attempted to remove while keeping the belt cover on due to dissimilar metals most cover bolts are broke off and the others are rusted. It didnt come out. It seems as though something is holding it in.

Is it a requirement to remove the belt cover to remove the belt actuator? The other thing is if its still making noise it means its working so cleaning may not do anything. I already replaced the speed sensor (no speed registering or increasing milage) and front actuator so this seems to be my only option. Thanks in advance for your help!
irvaughan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-13-2017, 01:22 AM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
VTwinKawi's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Western NY
Posts: 3,598
sometimes its crap in the connections over the belt actuator or by where the 4wd plug is. alot of times it will reset itself if you take apart all the connections scrape the pins with a little screw driver and blow them out with compressed air. also would reseat the kebc module plug a couple times

2016 570 outty max 27 mudlite xtr
2006 660 Rhino 27 mega mayhems

2003 650 Prairie mud lites(sold)
2008 700r Raptor se (sold)
2006 360 full skids winch (sold)
VTwinKawi is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brute 750 speedo / Prairie 650 speedo jeffro77 For Sale 1 02-03-2016 05:22 PM
issue. trail tech speedo mounting dirk_411 Kawasaki Tecate 3 08-11-2014 06:46 PM
Drive Belt Cover / Speedo Sensor Dirtdug Wanted 1 04-12-2011 07:50 PM
Prairie Speedo to a V? DoubleTapXX Kawasaki KFX700 V-Force 8 07-16-2009 08:12 PM
Module Test Teaser... Mike Walker Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 22 08-18-2003 03:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome