2009 prairie 360 4x4 won't stay running - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 12-09-2009, 05:29 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Dec 2009
Location: agawam, ma
Posts: 12
2009 prairie 360 4x4 won't stay running

Hello everyone i just purchased my first new quad ever. a 2009 prairie 360 4x4 in camo. When i brought the machine home i warmed it up on choke (temp was in the 30-40 range) and gradually eased off the choke and the engine slowly died. i know the machine has fresh gas in it. i restarted the engine and gently tapped the throttle to keep the rpm's up and used the choke to keep it running and then it slowly died again. i took it for a gentle trail ride and after about 30 mins of varying speeds 20mph and slower it stayed running, but seemed to be running hot. is this just a part of break in, or are the valves a little tight??

otherwise i'm pleased with my purchase. also is there a non cv carb available for this machine??

thanks
sierraoffroad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-09-2009, 10:39 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Camo Joe's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: 75644
Posts: 379
Idle

If it is under any warranty then let them know your problem ....If not it sounds like you may just need to idle it up a bit with the idle adjustment.

Good Luck!..............
Camo Joe is offline  
post #3 of 5 Old 12-10-2009, 03:12 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Dec 2009
Location: agawam, ma
Posts: 12
ok thanks camo joe. i'd prefer to make the simple adjustments myself since the dealer i bought it from is on the edge of going belly up and their one service tech isn't the brightest.
sierraoffroad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 12-10-2009, 04:52 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Dec 2009
Location: agawam, ma
Posts: 12
i'm leaning toward the exhaust valve being too tight. i pulled the plug and it appears to be a bit whitish. i suspect a lean running condition. i read on another the valve spec for the exhaust is .15-.20mm or .18mm?? anyone else know for sure?
sierraoffroad is offline  
post #5 of 5 Old 01-03-2010, 07:48 PM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
dafoosa's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Jacksonville,Fla
Posts: 59
I have had two 360's and both were plagued with the exhaust valve tightening up,when the bike would get hard to stay running once warmed up I would have to readjsut the exhaust valve
dafoosa is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
05 kawasaki 360 engine dies
,
2003 kawasaki 360 prairie 4x4 starts but wont stay running
,
2003 kawasaki prairie 360 idle problems
,
kawasaki 360 prairie 4x4 won't idle
,
kawasaki 360 won't start
,
kawasaki prairie 360 idle adjustment
,

kawasaki prairie 360 idle problems

,
kawasaki prairie 360 slows down and dies
,
kawasaki prairie 360 won't stay running
,

kawasaki prairie 360 wont idle

,
kawasaki prairie 360 wont run without choke on
,
kawasaki prairie 360 wont stay running
,
my kawasaki prairie 360 will not idle
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
07 Brute SRA wont stay running tomalaina Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 2 12-06-2009 05:27 PM
Prairie 360 Running Poorly MarkGleason Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 8 02-06-2007 09:07 AM
Quads wont stay running GoonGrinch Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 2 06-23-2003 07:32 PM
wont stay running? vtprairie03 Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 6 05-25-2003 04:42 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome