Brute force 750 i 2009 - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou Kawasaki's strong and reliable utility ATVs

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 03-14-2010, 12:30 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Brute force 750 i 2009

So here is the problem Every thing that could prossible set of the belt failure detection system happened. Dead Battery shorted booster cable to frame 100 hrs the works. Reset the system using the service bulletin from kawasaki. Worked ,belt light no longer flashed and engine starts. Now that it accually starts it will only run for about 5 seconds then shuts off. starts right back up but will not keep running the engine revs up if you press on the gas but wont keep going. fresh gas added after tank drained Any suggestions????
Mr Ed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 03-14-2010, 07:42 PM
Senior Member
Feedback Score: 1 reviews
 
Join Date: Nov 2009
Location: Collinsville, MS
Posts: 1,045
Could have damaged the ECU when you shorted the jumper cables to frame.
Hunterworks is offline  
post #3 of 11 Old 03-14-2010, 10:06 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Brute force 2009 run 4 5 seconds

It did blow a 30 amp fuse which I replaced could it still have blow the ECU???
Mr Ed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 Old 03-14-2010, 11:04 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
chucked's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: MD
Posts: 1,411
It also sounds like the vehicle down switch could be upside down? Any chance you fooled with iut?

2011 Honda Rancher, 2011 Sea Doo GTI SE 130, 1997 Sea Doo GSX
chucked is offline  
post #5 of 11 Old 03-15-2010, 05:44 AM
Senior Member
Feedback Score: 1 reviews
 
Join Date: Nov 2009
Location: Collinsville, MS
Posts: 1,045
Yeah it is possible but don't start troubleshooting with parts unless you got a buddy with one to swap parts with.


Vehicle down sensor can do weird things, mine was out of place and it would start sometimes and sometimes it would not.
Hunterworks is offline  
post #6 of 11 Old 03-16-2010, 11:40 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
2009BF 750 5 second run time

Never went up side down or even close dont know what that part even is located to check it out.

I parked the quad the the shed and left the key on Killing the battery it also has just over 100 hrs on the clock. I reset the Belt failure detection system as per the procedure. Because the thing was running perfectly when I put it away there must be somthing stupid simple no? how can you go from running so well then nothing 5 second run time then shuts off. Is there any way to test the Ecu thingy
Mr Ed is offline  
post #7 of 11 Old 03-16-2010, 11:43 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Hi chucked I have a set of Kendras on my Suzuki love em

Now the kawi where is the upside down sensor???
Mr Ed is offline  
post #8 of 11 Old 03-16-2010, 04:41 PM
Senior Member
Feedback Score: 1 reviews
 
Join Date: Nov 2009
Location: Collinsville, MS
Posts: 1,045
It is the furtherest electrical part under the seat to the rear, it has a arrow on it for up
Hunterworks is offline  
post #9 of 11 Old 03-16-2010, 05:34 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Brute running for 5 seconds hardly brutish

I will give that a look and keep you posted I hope that is the stuppid simpple thing that I was looking for. As one of the posters said wisly check all the stupid little things first thanks a bunch

Ed in the great white north
Mr Ed is offline  
post #10 of 11 Old 03-16-2010, 06:25 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Brute side lined by upside down sensor

The biggest problem with kawasaki in Sudbury ontario Canada is that the service is brutal. In Sturgeon falls Ontario The dealer did not even want to tell me the procedure for resetting the belt indicator over the phone. Drive 1hr and 45 min one way and no way could look at it to day have to leave it and return in a few days to get it back for a 1.5 min fix at 85 buck an hour shop time and if you dont have even a little bit of a clue they will charge more shop hrs spent diagnosing the problem.


THANKS to this site and all whom responded expecially the fellow who suggested the upside down sensor that was the problem it was exactly that upside down now that it is right side up the bike runs fine. I still hate kawis sorry guys the old 500 suzuki I have is 10 times the bike minus a little speed but a whole lot less trouble
Mr Ed is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
2009 brute 750
,
2009 brute force 750
,
2009 brute force 750 issues
,

2009 brute force 750 problems

,
2009 brute force 750 review
,
2009 kawasaki brute 750
,
2009 kawasaki brute 750 problems
,
2009 kawasaki brute force 750
,

2009 kawasaki brute force 750 problems

,
2009 kawasaki brute force 750 reviews
,
2009 kawasaki brute force problems
,
kawasaki vtt 750 force brute 2009
,
my 2009 teryx will start but only run for a few seconds then shuts off what should i check
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for 2009 Brute force 750i snorkel taskcds Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 19 06-28-2010 04:42 PM
2009 kawasaki brute force 750i krazykiller For Sale 10 03-25-2010 08:42 AM
2009 Brute Force belt nuked. Mollard Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 4 03-01-2010 03:55 PM
Idle problems with 2009 Brute 750 booger Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 6 08-16-2009 09:57 AM
2009 Brute Force Nightmare mashane750hp Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 6 08-04-2009 05:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome