Kawasaki ATV Forum Header   Kawasaki ATV Forum Header Right
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX450/KFX400

Kawasaki KFX450/KFX400 Dedicated to those mid-size, high-tech racers!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2011, 10:18 AM   #1
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arkansas
Posts: 8
View 2003kfx400's Photo Gallery(0)
Default no spark 03 kfx400

Hey guys was riding my 03 KFX 400 today was running fine all of a sudden it died like someone just turned the key off.
Checked everything made sure had fuel, had plenty in the tank pulled line from tank and fuel ran out.
pulled air filter and put my hand over the intake and cranked on it for a few seconds felt it pull a suction on my hand and smelt fuel coming out of the exhaust still nothing.
Finally i pulled the spark plug boot off and took a new spark plug i had on me and cranked it over with it grounded found no spark to the plug.
checked everything i could think of all the connections was fine.
Is there a fuse somewhere for the ignition?
of do a possibly have a dead CDI box or pickup coil? just a thought here.
Anyway to test those other than to replace them.?
Bought this bike new in 03 never had a problem with it never it has always been a perfect ATV.
any help or suggestions would be appreciated
thanks, Charles

Last edited by 2003kfx400; 03-13-2011 at 12:15 PM.
2003kfx400 is offline   Reply With Quote
KawieRiders is the premier Kawasaki ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Old 03-15-2011, 07:17 AM   #2
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Aug 2010
Location: Montreal,Canada
Posts: 36
View wildcat077's Photo Gallery(0)
Default

Check the large plug on the left rear where it connects to the CDI... For some reason
it is exposed to mud and water and might also have become loose.
Remove it and spray contact cleaner, verify the wiring then blow it dry ...

Cheers !
Phil
wildcat077 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 11:41 AM   #3
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arkansas
Posts: 8
View 2003kfx400's Photo Gallery(0)
Default

Ok will do. I know it's tight I've tugged on it a few times during this but yr right it is exposed there so I might be corroded up. Another friend suggested it might also be the stator any thoughts on that from anyone ? Anyway to test it without having to remove it?
2003kfx400 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 01:18 PM   #4
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 124
View DirtyDawg's Photo Gallery(0)
Default

Start with the easy stuff. I had the same thing happen on my 06 Z 400. Checked every damn thing, and replaced a few others... After spending allot of time and more money than I should have.......turned out to be the kill switch....DOOOOOOH!
__________________
08 KFX 450
08 KFX 700
06 Suzuki LTZ 400
06 KFX 700

I used to have a handle on life, but it broke....
DirtyDawg is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 01:34 PM   #5
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arkansas
Posts: 8
View 2003kfx400's Photo Gallery(0)
Default

Mine won't even turn over if the kill switch is on. Now if the switch is bad itself that might be an option. Hmmm may have to check that one out. Thanks for the tips everyone Charles
2003kfx400 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 04:25 PM   #6
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arkansas
Posts: 8
View 2003kfx400's Photo Gallery(0)
Default

Keep'em coming
2003kfx400 is offline   Reply With Quote
Reply

Back to Top    Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX450/KFX400


Search tags for this page
03 ltz 400 getting no fire
,
03 ltz 400 no fire
,
03 ltz 400 no spark
,
03 ltz-400 no spark
,
06 ltz 400 no spark
,
how to get fire on a kfx 400
,

kfx 400 no spark

,
kfx400 no spark
,
ltz 400 no fire
,

ltz 400 no spark

,
ltz400 weak spark
,

z400 no spark

,
z400 nosprak
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No spark? Captjacksparrow Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 4 06-14-2010 07:40 AM
no spark kna082978 Kawasaki Mojave/Lakota 4 02-07-2010 08:15 PM
Help no spark!!!! Bigphil76 Kawasaki KFX700 V-Force 8 09-23-2009 01:26 PM
No spark squeak12 Kawasaki Tecate 7 07-05-2005 12:53 AM
T3, weak spark /no spark blue83ranger Kawasaki Tecate 13 03-09-2005 09:05 AM

» Discount Tire
Motosport.com

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:28 PM.