Kawasaki ATV Forum Header   Kawasaki ATV Forum Header Right
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX450/KFX400

Kawasaki KFX450/KFX400 Dedicated to those mid-size, high-tech racers!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-15-2010, 10:04 PM   #1
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
View AJOet's Photo Gallery(0)
Default Idles, dies under load KFX400

I believe it is a 03, stock carb, 160 main, 25 piliot, 2.5 turns on a/f screw, k&n filter no lid, new plug, slip on pipe. It starts and idles good, choke functions properly, if you rev it in neutral it revs with out hesitation. If you try to drive it it sputters at 1/4 throttle or less and dies if you don't play with the throttle to get it past that point then it pulls hard. I also put fresh gas in, cleaned the carb, running the petcock in prime doesn't make a differance, and fuel flows good. My buddy just bought it so i don't know any history on it. Any ideas or help would great.
AJOet is offline   Reply With Quote
KawieRiders is the premier Kawasaki ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Old 06-16-2010, 04:02 AM   #2
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2010
Location: Peoria, IL
Posts: 23
View weinzerl's Photo Gallery(0)
Default

sounds like it might be a bad cdi box
__________________
05 KFX 400
stage 2 hot cams
stage 2 Hot Rods and crank
Wiseco 13.5:1 piston
port and polished head
Uni air filter, no lid
Big Gun cdi
Barnett Dirt Digger clutch
Holeshots all around
weinzerl is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 07:39 PM   #3
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
View AJOet's Photo Gallery(0)
Default

would that be only under load?
AJOet is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2010, 06:22 AM   #4
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2010
Location: Peoria, IL
Posts: 23
View weinzerl's Photo Gallery(0)
Default

either that or check ur battery connections...last weekend i went riding and i had no power and it was almost like i was hitting the rev limiter at like 2000 rpms...looked it over and my negative battery cable had broke...as far as the cdi thats what i heard will happen if its bad
__________________
05 KFX 400
stage 2 hot cams
stage 2 Hot Rods and crank
Wiseco 13.5:1 piston
port and polished head
Uni air filter, no lid
Big Gun cdi
Barnett Dirt Digger clutch
Holeshots all around
weinzerl is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2010, 11:34 AM   #5
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Ride.Race.Live's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Canada ON, Ottawa region
Posts: 171
View Ride.Race.Live's Photo Gallery(0)
Default

could also be your coil check your spark plug... any shorts in the wiring
__________________
2006 kfx 400 (470 stroker) SOLD

2003 TT/ Trail banshee 10mil cub with a lot of junk

2003 KVF 650 Dyna chip, 27" wanda tires (big horn knock offs) Viper Max 3000LBS winch and Warn Provantage 54" center mount plow, 1.5" spacers all around
Ride.Race.Live is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2010, 05:24 PM   #6
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
View AJOet's Photo Gallery(0)
Default

I cleaned the coil connections to the coil also. Didn't check the battery cables yet. Did yours start well even with the broken ground? Is there any other grounds to the frame that i should check? Thanks for any input!
AJOet is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2010, 09:56 PM   #7
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2010
Location: Peoria, IL
Posts: 23
View weinzerl's Photo Gallery(0)
Default

it started and rode fine at first...i ripped up a hill and thats when its started cutting out...i think the broken ground wire was barely touching the terminal when i started off.. then it broke completely when i hit the hill
__________________
05 KFX 400
stage 2 hot cams
stage 2 Hot Rods and crank
Wiseco 13.5:1 piston
port and polished head
Uni air filter, no lid
Big Gun cdi
Barnett Dirt Digger clutch
Holeshots all around
weinzerl is offline   Reply With Quote
Reply

Back to Top    Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX450/KFX400


Search tags for this page
03 kfx 400 starts right up but once hits gas its dies out
,
2003kfx 400 idles but bogs
,
2006 kawasaki kfx 400 cuts out#gsc.tab
,
2006 kfx 400 stalling
,

atv idles but dies with throttle

,
atv no power under load
,
kawasaki prairie 400 stalls under load
,
kfx 400 bogs when giving throttle
,
kfx 400 cutting out no power to coil
,
kfx 400 idles fine but hits rev limiter
,
kfx 400 keeps stalling when idling in neutral
,
kfx 400 stalling when you give it gas
,
kfx 400 will start but dies when give it gas
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dies on me jdcarnathan Kawasaki KFX450/KFX400 9 12-30-2009 07:02 AM
05 tp 700 dies davezr700 Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 15 12-01-2006 08:13 PM
Get a load of this! 4wheelfurry Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 1 12-06-2004 06:02 AM
How to load your CR JohnNY Member Pictures & Movies 1 11-02-2004 02:34 PM
My V just dies sometimes AZVFORCE Kawasaki KFX700 V-Force 5 05-09-2004 01:29 AM

» Discount Tire
Motosport.com

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.