Kawasaki ATV Forum Header   Kawasaki ATV Forum Header Right
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX700 V-Force

Kawasaki KFX700 V-Force Kawasaki's big-bore, V-twin sport machine!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2012, 09:12 PM   #1
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
gord613's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: ontario canada
Posts: 6
View gord613's Photo Gallery(0)
Unhappy new rider needs help please !!!my 700 kfx now wont start please help

hey guysi just traded my mustang 2000 for this mint condiotion 700 kfx i dont know how to ride clutch so this is a perfect first bike for me,so all this stuff in chinese to me and im really depressed my bike wont now start ,i drove it on trails all day she was going great i took it to power wash it after use drove home parked for an hour went to go back out started bike it did turn over and then just stalled now when i try to turn it over its like its dead no light come on nothing this is really bumming me out i feel like i lost my best friend ill lose sleep over this ,does this sound serious?guys who drive around here who know their bikes arent familiar with this automatic 700 v twin they dont know where and what my fuses are this bike is different from what there used to working on ,my plastic cracked from my buddy slipping now this,and i never had bike for 24 hours yet ,thing is this is going to really bum me out,they found a fuse under seat that said 20 amp and online the main one says its a 30 amp also when i got bike i noticed a check belt light on ??but someone said its probabally a sensor but now that light wont even come on so im not getting any power my buddy also tried charging battery but who knows if his charger is good thing is im supposed to go riding tomorrow and now may not be , does this sound minor thing is i dont know really anything about bikes my kfx 700 riders please help with any ideas it was just going fine .i dont understand!!thanks guys
gord613 is offline   Reply With Quote
KawieRiders is the premier Kawasaki ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Old 03-16-2012, 09:17 PM   #2
Senior Member
Feedback Score: 2 reviews
 
rheller1's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Minnesota
Posts: 499
View rheller1's Photo Gallery(0)
Default

did you check the 30 amp fuse? its right by the battery? Also, is the little red button by your left grip pushed to the right? battery cables tight?
__________________
05 KFX700 - Flight Graphics
------------------------------------------
VFJ Stage 3---Muzzy---12 Hole---K&N---Crossovers---Odi Grips---Tag x5 Bars---Honda Throttle---GT Thunder Tie Rods---CMP Rack---PRM Side Bars---Custom Seat---Pro Armor Bumper---Honda 450r front shocks---Fox Podium Rear shock---Spark Plug mod---CCP Stabalizer---Shorty Shifter---Full Kawi Skids---23" Bear Claws all around

Last edited by rheller1; 03-16-2012 at 09:33 PM.
rheller1 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2012, 10:40 PM   #3
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
gord613's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: ontario canada
Posts: 6
View gord613's Photo Gallery(0)
Default

yes did that i really dont understand its weird was working like a dream all day took a break washed it drove home from gas station parked it for about an hour went to go back out turned oner started it but stalled right away then wouldnt do anything after many attempts its as if i had no battery thats the best way i can describe it see when it was running the check belt light came on now that or any lights work headlights dont work either i checked the kill switch is it?
gord613 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2012, 10:42 PM   #4
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
gord613's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: ontario canada
Posts: 6
View gord613's Photo Gallery(0)
Default

this is really stressing me out and got me down in the dumps
gord613 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2012, 10:48 PM   #5
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
gord613's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: ontario canada
Posts: 6
View gord613's Photo Gallery(0)
Default

is there a 20 cuz we found a 20 or is that supposed to be a 30 ?either way we checked a fuse under seat but it says 20 not 30 unless someone put in wrong fuse we checked it but my friend says it dont look blown but thats what im hoping it is ill get one tomorrow and see if it will work
gord613 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 12:56 AM   #6
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
gord613's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: ontario canada
Posts: 6
View gord613's Photo Gallery(0)
Default

yes i found the fuse box lol i was looking at wrong fuse the whole time gee i feel like an idiot but i told ya funny thing is i did it myself i was losing sleep over this lol so i looked through the manual i down loaded online and found that there was more than the one fuse i was looking at glass fuse whole time and it wasnt blown thanks for your help bro i appreciate it this is the first bike i ever owned ,and i love this shit is fuckin awesome man i was up to my knees in water and went through alot of mud got stuck 2x but was fun then my buddy slips off my bike and cracks my limited edition plastics im pissed cheers man thanks again for your help u got me on right track i appreciate it
gord613 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 04:36 AM   #7
Senior Member
Feedback Score: 3 reviews
 
NovaKaw650's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 8,375
View NovaKaw650's Photo Gallery(0)
Default

Check the basics like fuses and the battery connections. Check that the battery is charged. I'm getting the feeling that you may need a little help if it's beyond the simple stuff.
What you do know is that it ran well. You hauled it, pressure washed it, it started and stalled.
Did it actually start, run and then stall, or did it roll over but not start?
The Limited Edition plastic is very brittle and will break easily.
Be careful when pressure washing; stay well back from the ATV when washing so you don't blow water in places where it doesn't belong.
Please use punctuation, I'm still dizzy from trying to read your posts.
__________________
2002 665 Prairie
FPS 12:1 pistons
FST Stage II Cams
Mild porting
Crossover intakes
Modded airbox
Full Muzzy
Dalton weights
VFJ Springs
Other weird stuff

2011 Stratos 186XT Bass Boat
Mercury Optimax 115hp
Minn Kota 70lb 24v trolling motor
Lowrance Electronics
NovaKaw650 is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 11:43 AM   #8
Member
Feedback Score: 1 reviews
 
bnrf150's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: La Crosse Wisconsin
Posts: 44
View bnrf150's Photo Gallery(0)
Default

did you try pressing the break or just put it in neutral... they have a switch in the break that wont allow it to start while in gear unless the break is applied
bnrf150 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 04:35 PM   #9
Premium Member
Feedback Score: 9 reviews
 
VForceMadness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: About 1800 miles from St. Anthony,ID
Posts: 4,361
View VForceMadness's Photo Gallery(3)
Default

Quote: Originally Posted by bnrf150 View Post
did you try pressing the break or just put it in neutral... they have a switch in the break that wont allow it to start while in gear unless the break is applied
He should still have lights if it was in gear. But you are right, it won't start in gear unless you press down on the rear brake. My guess is the 30 amp fuse which will kill everything if blown, a loose/disconnected battery connection, or dead battery all together. Maybe the wires to the ignition switch have come loose. If I remember, with the kill switch off, but ignition on, he should still have lights.

By the way, once you figure out the problem, it is very easy to reset the belt light. Can't exactly remember the procedure, but the "how to" is on this forum. Just have to search it.
__________________
----Project VForce Madness ???----

vvvvClick For Slide Show vvvv

VForceMadness is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 04:50 PM   #10
Premium Member
Feedback Score: 9 reviews
 
VForceMadness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: About 1800 miles from St. Anthony,ID
Posts: 4,361
View VForceMadness's Photo Gallery(3)
Default

Here is the "how to" on the belt light reset.

KFX 700 Check Belt Light Reset

Hope you get it figured out. Keep us posted.
__________________
----Project VForce Madness ???----

vvvvClick For Slide Show vvvv

VForceMadness is offline   Reply With Quote
Reply

Back to Top    Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki KFX700 V-Force

Tags
kawasaki 700, kfx 700, v twin, wont start


Search tags for this page

04 kfx 700 fuse box

,
different fuses on kfx 700
,
fuse box location on a 1985 a broken 700 kawasaki
,
how many fuses does a kfx 700 have
,
kawasaki 700 ran out of gas and now wont start
,

kawasaki kfx 700 fuse box location

,
kawasaki vtwin hard to start
,

kfx 700 fuse location

,

kfx 700 hard to start

,
kfx 700 was running now wont fire
,
kfx wont turn over
,
what makes a kfx 700 pop
,

where is the fuse box on a kfx 700

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lakota wont start with start button HELP ? dks549 Kawasaki Mojave/Lakota 11 03-20-2012 08:50 PM
wont start with the start switch. Manwithplan46151 Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou 8 11-27-2011 10:31 PM
kfx 400 wont start hinkelracing Kawasaki KFX450/KFX400 34 09-26-2011 08:25 PM
PLZ HELP, KFX wont start tabithakentucky Kawasaki KFX700 V-Force 22 04-25-2010 09:20 PM
v-force wont start now. wont turn over 2qk4u Kawasaki KFX700 V-Force 1 10-28-2007 08:24 AM

» Discount Tire
Motosport.com

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 04:53 AM.