610 Mule Issues - Kawasaki ATV Forum
Kawasaki Mule Discussions for the Kawasaki Mule UTV (Kawasaki Mule Forum)

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 02-02-2011, 06:17 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2011
Location: Honesdale, PA
Posts: 10
Exclamation 610 Mule Issues

I have searched this forum, but no one seems to share the concerns I have about my 610. For example, when I have it in low with the rear wheels locked, I have a devil of a time getting it into neutral. I have to make the thing move just a little to, I think, free the linkage. My dealer said he readjusted the linkage, but things have not gotten better.

Another problem is the way it stalls when I use the winch too much--like now, when I'm plowing snow. Everyone I've spoken to says the winch stresses the charging system. Can I get a heavy duty alternator to solve this problem?

Tonight, I got stuck while plowing my hill because the electrical system crapped out. I was able to get my truck up to start the mule, but I couldn't get it out of low to start in neutral. I had to put a tow rope on the Mule to move it just enough to get the linkage to release so I could get into neutral to start the Mule to get it off the road. Not fun.
blp0847 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-03-2011, 06:20 PM
Supporting Vendor
Feedback Score: 9 reviews
 
VFORCEJOHN's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Barnesville, PA
Posts: 15,419
I bought a mule for my kid. it does the same thing. VERY hard to get in and out of gear. you have to force it with 2 hands.

as for the battery get an OPTIMA blue top and at night plug it in to a battery tender.

I use this on my Teryx with the 800w stereo and 4500 winch.

John

WEB: WWW.VFORCEJOHN.COM
PHONE: 570-773-1240
EMAIL: Vforcejohn@yahoo.com

DISCOUNT MUZZY EXHAUSTS click here http://www.kawieriders.com/forum/int...ml#post1328320
VFORCEJOHN is offline  
post #3 of 6 Old 02-07-2011, 06:32 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2011
Location: Honesdale, PA
Posts: 10
Thanks for the Reply

I'll be looking for that battery.
I learned something else: When it locks up in low, I give it a little gas while pushing on the shifter, and it releases and shifts.
Now, what do you do to make it run better in the cold weather? I warm it up, but it still stalls.

Last edited by blp0847; 02-09-2011 at 05:20 PM.
blp0847 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 11-20-2014, 08:39 AM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Nov 2014
Location: Palo Alto, USA
Posts: 14
A great*exchange of information.

Last edited by Yaddammerpl; 11-25-2014 at 11:12 AM.
Yaddammerpl is offline  
post #5 of 6 Old 10-30-2015, 10:25 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wisconsin
Posts: 7
I installed an extra car battery under the seat. I have my winch and extra lights hooked to it. Plenty of power for snow plowing. When I park I hook the battery tender to the Aux battery. This has never let me down and allows the charging system to keep the ignition battery fully charged. I just drilled a hole in the upper frame for my new battery ground.
garveymd is offline  
post #6 of 6 Old 01-28-2016, 08:14 AM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2016
Location: Missouri
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by blp0847 View Post
I'll be looking for that battery.
I learned something else: When it locks up in low, I give it a little gas while pushing on the shifter, and it releases and shifts.
Now, what do you do to make it run better in the cold weather? I warm it up, but it still stalls.
Change to a bit hotter spark plug and give it a touch of gas when starting, this solved my problems. Hope it helps
Also I used a red top Optima battery and charged it about 1 time per week it ran everything just jine.
justsanders is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki ATV Forum > Kawasaki ATV Performance / Maintenance / Technical > Kawasaki Mule

Tags
alternator, cvt, electrical, linkage

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
2015 kawasaki mule 610 problems
,
610 mule problems
,
common kawasaki mule problems
,
kawasaki 610 mule forum
,
kawasaki mule 610 forum
,

kawasaki mule 610 problems

,
kawasaki mule 610 troubleshooting
,
kawasaki mule forum
,

kawasaki mule troubleshooting

,
mule 610 forum
,
mule 610 xc forum
,
problem with kawasaki 610
,
troubleshooting kawasaki mule 610
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mule Alternator? cbyjim Everything Else 1 12-14-2010 08:41 AM
my 610 mule Darrell Kawasaki Mule 0 09-21-2009 06:54 PM
The Mule flipper Kawasaki Mule 5 02-03-2009 10:00 PM
kawasaki mule 2x4 zukitough For Sale 4 02-27-2008 07:08 PM
new mule Kfxnando Club Kawie 0 06-11-2007 08:05 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome