Kawasaki ATV Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Premium Member
Joined
·
4,361 Posts
Discussion Starter · #1 ·
After I uninstalled the 4" extension from Ole Blue, I put everything back together, but the rear wheels won't spin freely like it does on my drag bike. I thought I put everything back together correctly. I put the correct oil back in. Now, I haven't taken it out yet cuz I'm waiting on handle bars, but shouldn't they spin freely w/o the brake cables hooked up? Could it be that I just need to ride it to get the oil circulated in there again. Do you think I've missed something when I put it all back together? Really not looking forward to taking it apart again.
 

·
Premium Member
Joined
·
16,645 Posts
They will free up some,after some riding.
I've had problems with my stock brakes on my stock setup,since new. I've replaced everything and it's still the same.
I don't run that setup for racing anymore.
 

·
Premium Member
Joined
·
22,489 Posts
Do they turn at all? Is the bike in neutral? It's normal to feel a little drag but if you are squirtin out diamonds trying to get it to move... it's probably coming back apart for another looksie.
 

·
Premium Member
Joined
·
23,814 Posts
how was it before you took the extension off?
 

·
Premium Member
Joined
·
22,489 Posts
Yo Chris... turn off Mafia wars... we're tryin to help you here. :lol:
 

·
Premium Member
Joined
·
4,361 Posts
Discussion Starter · #6 ·
LOL @ Camo! "squirtn' out diamonds" :lol: I had to go home from work. My bars came in so it is all back to stock. I took it out, now it seems to be just fine. I think the oil just needed to get circulated back in there. I'm glad to. I wasn't looking forward to taking it back apart. That job is a P I T A for sure.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,361 Posts
Discussion Starter · #7 ·
They will free up some,after some riding.
I've had problems with my stock brakes on my stock setup,since new. I've replaced everything and it's still the same.
I don't run that setup for racing anymore.

How do you run yours now Snow?
 

·
Premium Member
Joined
·
6,802 Posts
My Prairie did that when I added the extension. It seemed a little harder to push, nothing major but a little more difficult. If it is ALOT worse then before, I would take it apart just to be on the safe side.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,361 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Thanks G, it's not alot worse now. Actually feels the same as before now thank goodness. I think the brakes were a little dry when I reinstalled them and now that the fluid has circulated back in there, seems fine now.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,361 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Don't be sorry Kenny. I really appreciate you sending them to me. Got them yesterday and installed. All ready to go. Even have a possible buyer for my quad. :D I show this smiley cuz I need to sell it, but really, I'm sad.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top