Zmieniam sprężyny pierwotne i wtórne w moim '13 Brute 750. Jakie są specyfikacje momentu obrotowego dla śruby pierwotnej i nakrętki wtórnej? Przy okazji, jaki jest moment obrotowy dla 8 śrub pokrywy?
Dokładnie tam^^^Modele od 08 w górę mają moment 68 ftlbs na śrubie/nakrętce głównej i dodatkowej oraz 115 inlbs na śrubach pokrywy. To 9,5 ftlbs, z czym większość kluczy dynamometrycznych ma problem przy tak niskich wartościach.
Nigdy nie wymuszaj momentu obrotowego przez skrzynie biegów. Wystarczy włożyć przedłużkę 1/2" pomiędzy jeden słupek mocujący na zewnętrznym kole pasowym i podłogąFajnie. Dzięki wam. Jakieś sugestie, jak dokręcić i dokręcić nakrętkę wtórną? Prawdopodobnie po prostu dokręcić tylne hamulce i trzymać stopę na hamulcu?
Wysyłam 400 stóp/lbs przez mój układ napędowy codziennie. HahaMyślę, że układ napędowy wytrzyma 68 stóp/lbs momentu obrotowego. Wiem, że wytrzyma mój klucz udarowy przy wartościach między 75-100 stóp/lbs, bo tym dokręcam wtórne nakrętki, lol.
Ja również. Nie zamierzam wymieniać żadnych nazwisk, ale kilku najbardziej renomowanych gości na forum powiedziało mi, żebym tak zrobił. "Po prostu pozwól, żeby klucz uderzył kilka razy, NIE WBIJAJ tego młotkiem." Teoretycznie gwintowany w lewo element pierwotny nie może się sam poluzować, a element wtórny znajduje się na wałku wielowypustowym z podkładkami sprężystymi. Raz dokręciłem element wtórny momentem obrotowym. Musiałem poprowadzić pas z mojej ciężarówki pod kołem do wciągarki, wrzucić bieg i obrócić nakrętkę. Zajęło to wieczność, zanim zawieszenie obciążyło się na tyle, żeby klucz zaskoczył. Nigdy więcej. Próbowaliśmy dopasować przedłużenie do elementu wtórnego, ale to w najlepszym razie podejrzane. Nie użyłbym klucza udarowego do obsługi ściągacza, ale ponowne zakładanie będzie bez niego bólem głowy.Sprawdź techników dealera Kawi, kiedy zakładają z powrotem sprzęgło wtórne; 9 razy na 10 po prostu wbijają je kluczem udarowym.